Ekokumppanit – kestävän tulevaisuuden puolesta

Ekokumppanit Oy edistää Tampereen seudulla kestävän kehityksen mukaista elämäntapaa ja yritystoimintaa. Pirkanmaan Jätehuolto, Tampereen Sähkölaitos ja Tampereen kaupunki perustivat yhtiön vuonna 2003. Pirkanmaan Jätehuolto omistaa Ekokumppaneista 18,8 %. Ekokumppanit tekevät Pirkanmaan Jätehuollolle erityisesti materiaalitehokkuusneuvontaa ja -kampanjoita.

Ole sinäkin tähteettömän pöydän ritari!

Tähteitä nolla! -kisan jäätelöpalkinnon nappasi Lamminpään koulu Tampereelta. Ekaluokkalaiset Jeremi, Vella ja Veronika herkuttelevat. Kuva: Janni Aralehto, Tampereen Voimia

Kaikki seudun koululaiset haastetaan vuosittain pohtimaan ja vähentämään ruokajätteen määrää. Päiväkoti-ikäiset syövät lautasensa tyhjiksi Tähteettömän pöydän ritarit -kampanjassa. Alakoululaiset kisaavat Tähteitä nolla ja yläkoululaiset Jäikö ruokaa -kampanjoissa.

2018

  • Tähteettömän pöydän ritarit 18 päiväkotia, 1400 lasta
  • Tähteitä nolla! 61 alakoulua, 15 760 koululaista
  • Jäikö ruokaa? 13 yläkoulua, 5540 koululaista

Tavataan ympäristötoreilla!

Ympäristötoreilta sai lapioida mukaansa pussillisen vihermultaa. Kuva: Ekokumppanit.

Tampereen Tammelan huippusuosittu ympäristötori sai jatkoa, kun ympäristötorit järjestettiin myös Kangasalla, Orivedellä, Pirkkalassa ja Virroilla. Ympäristötoreilla eri ympäristötoimijat ja asukkaat tapaavat toisiaan ja tutustuvat kestävän elämäntavan ratkaisuihin.

Pirkanmaan Jätehuollon pisteeltä sai vihermultaa ja kuormurikaksikko Repe&Romu keräsi kyytiin maksutta kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit.

Hurmaavan surmaava kulutus

Sampolan työväenopiston sali täyttyy vuosittain viimeistä penkkiä myöten täyteen, kun innostavat panelistit kertovat näkemyksiä kuluttamisesta. Hurmaavan surmaava kulutus -tapahtumaa vietetään Euroopan jätteen vähentämisen viikolla marraskuussa.

Vuonna 2018 keskustelua kirvoittivat Finlandia-voittaja, kirjailija Juha Hurme, toimittaja Tuomas Enbuske ja Jyväskylän yliopiston sosiologian professori Terhi-Anna Wilska.

Muita Ekokumppanien ja Pirkanmaan Jätehuollon yhteisiä kampanjoita