Talvi-ilta Tammervoimassa

Helmikuun hyisessä säässä parkkipaikalta taivalsi värikäs joukko kohti Tammervoiman ovea.

Osa eteni omin jaloin ja osa kannettuna. Vietettiin Jätehuollon “perhepäivää” noin kolmenkymmenen osallistujan voimin. Mikäpä sen parempi paikka, kun kerran lämpöä ja sähköä tuotetaan. Voimalassa riitti ihmeteltävää, vaikkei paljon puhuttua tulta nähty kuin televisioruudulla.

Vierailijat edustivat kattavasti yhtiön asiakaskuntaa, sillä yleisössä oli niin vauva kuin vaarikin. Luentosalissa ja esittelyssä kuultiin monta uutta sanaa ja asiaa. Lajittelu sujui ihan leikiten, ainoastaan kahvipussi aiheutti päänvaivaa. Muovipakkauksen voi laittaa sekajätteeseen, jos erillistä astiaa ei ole – tämän tietää jo lapsikin!

Lajittelu sujuu ihan leikiten, tuumivat Viljo ja Aapo.

Rasittavia rappusia riitti, mutta onneksi hissi kuljetti ylös valvomoon, aina 22 metrin korkeuteen asti. Jätebunkkeriin avautuva näkymä imaisi ikkunalle lapset ja aikuiset. Kävipä vielä tuurikin jäteauton saapuessa kippaamaan roskapusseja. Valvomoon laskeutui hiiskumaton hiljaisuus, kun hämähäkkimäinen kahmari kaappasi jätelastin sisäänsä ja alkoi kuljettaa sitä kohti syöttösuppiloa ja “uunia”. Katsomossa mietittiin myös valvomon ja jätebunkkerin erottavan lasin kestävyyttä. – Kestääkö se, jos sitä ampuu tykillä? Entä jos härkä juoksee päin? Härkää ei nähty, mutta ikkunaan jäi monta pientä nenän jälkeä.

Kivaa! Koska mennään uudestaan?

  • Yhtiössä työskentelee 86 henkilöä. Yhtiöllä ei ole omaa kuljetuskalustoa. Palvelut, kuten jätteenkuljetukset, jäteasemien hoito ja jätekeskusten konetyöt, on urakoitu. Välitön palvelutuotanto työllistää yhtiön henkilöstön lisäksi 120-130 henkilöä.
  • Henkilökuntaa 86
  • Koulutuspäiviä 277
  • Havaintoja ja kehitysehdotuksia 142
  • Yhteiset vapaa-ajantapahtumat 7